Botanico Novelda er min mest overraskende restaurant-opplevelsen i Alicante-provinsen

Alicante Property

Alicante-nyheter om boliger, byer og opplevelser i Alicante-provinsen, Alicante nord og sør.

Botanico Novelda er min mest overraskende restaurant-opplevelsen i Alicante-provinsen. En rimelig restaurant med matkvalitet som en Michelin-restaurant

Botanico Novelda er min mest overraskende restaurant-opplevelsen i Alicante-provinsen.

Etter en planlagt tur til katedralen i Novelda - Santuario Sant Magdalena ,som skulle være en slags mini av Sagrada Familia i Barcelona, så lot vi et Google-søk bestemme en restaurant inne i Novelda. Vi tok avgjørelsen helt på sparket at vi skulle spise i Novelda. Dette skulle vi ikke komme til å angre. Novelda og området rundt restauranten var vel noe som gjorde at vi ikke hadde de største forhåpninger, selv om flere på Google hadde gitt gode anbefalinger. Men vi var sultne og vi regnet med at vi ville bli mette ihvertfall. Interiøret i restauranten var pent med et botanisk tema. Vi ble møtt med en veldig hyggelig engelskspråklig servitør. Noen ganger er det ikke alltid slik når man er litt utenfor alfarvei.  Etter en kort vurdering bestilte vi både Tender Artichokers, som jeg tidligere har blitt fortalt er absolutt best fra slutten av oktober til mars/april og Red Shrimp Croquettes. Vi ba servitøren om et glass godt rødvin fra distriktet. Novelda er også et vindistrikt. Tender Artichokers kom med en fantastisk god saus og dette var en meget smakfull start på måltidet. Vi fikk så Red Shrimp Croquettes. Dette så ikke bare fantastisk ut, men smakte helt himmelsk samtidig som det smeltet i munnen. Kombinert med en svært god rødvin fra Novelda så kunne opplevelsen nesten ikke bli bedre. Jeg angret der og da at jeg ikke hadde bestilt mer og tatt dette som en hovedrett.  Siden det ikke sto priser på menyen så var vi litt usikre på om vi skulle bestille det vi hadde mest lyst på, siden dette kanskje ble dyrt. Vi hadde ikke planlagt Michelin-priser på dette måltidet. Vi feiget ut og valgte noe øverst på menyen - Teriyaki Duck Magret, Pineapple with Rum and Torrezno with its skin. Jeg angret ikke et sekund når jeg fikk maten, selv om jeg gjerne skulle prøvd det nederst på menyen. Hovedretten smakte helt strålende og porsjonen var slik at man kunne spise seg god og mett. Og etterhvert ble det mer enn et glass vin på meg, for å si det slik.Vi avsluttet med en The Pink Panter. En blanding av is og sorbe med forskjellige bær. En fin avslutning på et fantastisk godt måltid. 

Vi var litt spent på regninga da vi var sikre på at vi hadde godt langt over det vi hadde tenkt! Når vi så at vi havnet på litt over 40 euro pr. snute, måtte vi bare smile. Dette er ikke mer enn man betaler på middelmådige restauranter i mer sentrale områder. Her spiste jeg bedre enn på Michelin-restauranter jeg har vært på. Jeg bestemte meg øyeblikkelig at hit skulle jeg tilbake å prøve andre retter ved en passende anledning, selv om det er noe avstand geografisk. Ofte kommer de beste overraskelsene når man er spontan! Bordbestillinger gjør du her;  https://botaniconoveldarestaur...  


Bildegalleri

Share

Tilsvarende boliger

WhatsApp