Populære strender på Costa Blanca kysten og Alicante-provinsen

Alicante Property

News

populære og fine strender på Costa Blanca kysten i Alicante-provinsen.

Populære strender på Costa Blanca kysten

Costa Blanca kysten - Den hvite kyst

Det er få om noen områder i Europa som har så mange topp strender som Costa Blanca kysten, også kalt den hvite kyst. Dette er en 200 km lang strekning i provinsen Alicante i det østlige Spania.

Kyststrekning strekker seg fra Denia i nord og til Murcia i sør, nærmere bestemt Pilar de la Horadada. Det er nok mange nordmenn som har funnet akkurat sin helt egen spesielle strand blant de mange populære strendene som finnes her.  Vi har tatt oss bryet med å nevne noen av de mest populære strendene langs Costa Blanca. Men vi vet det finnes mange flere. Og definisjonen på hva som er de beste strendene er ikke nødvendigvis de som er de mest populære. Noen liker strender med strandbarer og aktiviteter, mens andre vil ha rolige stille viker. Kanskje man faktisk bør ta bilen og utforske mer enn de strendene man besøker mest. Costa Blanca kysten er lang, så det er mye å utforske og oppleve. Strendene i Alicanta-provinsen brukes hele året. Ikke bare til å bade, for strendene er litt som skogen i Norge. De brukes til å gå turer og å trene. Badesesongen er avhengig av soldager, temperaturer og klima.

Playa de la Granadella:

Denne vakre stranden ligger i Jávea, omtrent midtveis mellom Denia og Benidorm. Granadella-stranden er omgitt av klipper og furuskoger, og den krystallklare vannet gjør det til et perfekt sted for snorkling og dykking. Stranden er ikke så stor, så det kan bli overfylt i høysesongen, men det er verdt å besøke for den vakre naturen og den hyggelige atmosfære.

Playa del Portet:

Playa del Portet ligger i Moraira, en kort kjøretur sør for Jávea. Dette er en av de mindre og mindre overfylte strendene i området, men likevel en av de vakreste. Stranden er omgitt av furuskoger, og det klare, blå vannet gjør det til et ideelt sted for svømming og vannsport. Det finnes også flere barer og restauranter i nærheten som serverer deilig mat og drikke.

Playa de Levante:

Levante-stranden i Calpe er en av de mest populære og kjente strendene langs Costa Blanca. Den er nesten to kilometer lang, og det finnes mange fasiliteter som solsenger, parasoller og dusjer tilgjengelig. Det klare vannet er perfekt for bading, og det finnes også mange vannsportaktiviteter tilgjengelig på stranden. Det finnes også et bredt utvalg av restauranter og barer langs strandpromenaden, som gjør det til et flott sted å tilbringe en hel dag.

Playa de San Juan:

Playa de San Juan: Denne strekningen av sand er en av de mest populære i Alicante-provinsen. Med sine hvite sandstrender og turkise vann, tiltrekker Playa de San Juan tusenvis av besøkende hvert år. Strendene er store og brede, og det finnes et bredt spekter av tjenester og fasiliteter, inkludert dusjer, toaletter, strandbarer og restauranter. Det er også et område som er dedikert til å spille volleyball og andre strandaktiviteter. Playa de San Juan er lett tilgjengelig fra både Benidorm og Alicante med offentlig transport.

Playa Muchavista:

Playa Muchavista: Ligger like nord for Playa de San Juan, er Playa Muchavista en annen favoritt for de som søker sol, sand og hav. Strendene her er lange og brede, med hvit sand og klart vann. Det finnes et utvalg av strandbarer og restauranter langs stranden, og en rekke vannsportsaktiviteter, inkludert jetski, parasailing og kajakkpadling, tilbys også. Playa Muchavista er også populært blant lokale innbyggere, spesielt i helgene når det kan bli veldig travelt.

Playa del Postiguet

Playa del Postiguet: Ligger ved foten av festningen Santa Barbara i hjertet av Alicante by, og er en av de mest sentrale strendene i byen. Den brede sandstranden og det klare vannet gjør den til et populært valg blant både turister og lokalbefolkningen. Det finnes flere strandbarer og restauranter som serverer tradisjonell spansk mat, og turister kan også besøke det nærliggende sjøfartsmuseet. Playa del Postiguet er lett tilgjengelig til fots fra sentrum av Alicante, og det er også parkeringsmuligheter for de som har bil.

El Carabassi:

El Carabassí er en av de mest populære strendene i området rett sør for Alicante by. Den ligger like nord for byen Santa Pola og stedet Gran Alacant, og strekker seg over 2,5 kilometer. Stranden er kjent for sin fine sand og turkisblått vann. Det er et rolig område, perfekt for å slappe av og nyte solen og havet. Det finnes flere strandbarer hvor man kan kjøpe mat og drikke. Fra stranden så ser man lett Alicante by. Og stranden strekker seg inn i den lille byen Arenales, selv om den faktisk da kalles Arenales del Sol.

El Pinet:

El Pinet-stranden ligger like sør for Santa Pola, og er kjent for sine store sanddyner og klart vann. Stranden er relativt stille og rolig, og er omgitt av et beskyttet naturreservat som gjør den til et flott sted for fuglekikking og vandring. Det finnes også flere restauranter i nærheten hvor man kan nyte lokal mat.

Guardamar- stranden:

Guardamar-stranden er en lang sandstrand som strekker seg over 11 kilometer. Stranden ligger i et beskyttet område og er kjent for sitt klare vann og fine sand. Det finnes flere strandbarer og restauranter hvor man kan kjøpe mat og drikke. I tillegg er det flere aktiviteter tilgjengelig på stranden, som vannsportsaktiviteter og beachvolleyball.

La Mata-stranden:

Playa de la Mata er en lang og naturskjønn strand som strekker seg fra Torrevieja til Guardamar del Segura. Playa de la Mata har et fredelig miljø, sanddyner og turistfasiliteter som restauranter og strandbarer.

Playa de la Zenia:

Playa de la Zenia - Dette er en vakker og populær strand som ligger i byen Orihuela Costa, omtrent en halvtime sør for Alicante. Stranden er kjent for sitt klare vann og fine sand, og er omgitt av en vakker promenade med barer og restauranter. Det er også flere strandklubber som tilbyr musikk og underholdning om kvelden. La Zenia har forøvrig Alicant-provinsen sitt største kjøpesenter.

Playa de Mil Palmeras:

Playa de Mil Palmeras - Denne stranden er perfekt for deg som liker en roligere atmosfære. Den ligger i en vakker bukt med turkisblått vann, og er omgitt av grønne områder og palmer. Det er også flere strandbarer og restauranter i nærheten, og stranden har mange fasiliteter som dusjer og toaletter.

Playa de los Náufragos:

Playa de los Náufragos - Dette er en av de mest populære strendene i Torrevieja-området, og ligger omtrent en time sør for Alicante. Stranden er bred og lang, med fin sand og krystallklart vann. Det er også mange strandbarer og restauranter langs kysten, og stranden har mange fasiliteter som dusjer og toaletter.

Playa de la Ribera:

Playa de la Ribera - Denne stranden ligger i sentrum av Guardamar del Segura, og er en av de mest populære strendene i området. Stranden er bred og lang, med fin sand og krystallklart vann. Det er også mange strandbarer og restauranter langs kysten, og stranden har mange fasiliteter som dusjer og toaletter.

Playa de Cabo Roig

Cabo Roig-stranden er kjent for sin naturskjønne beliggenhet og vakre omgivelser. Med gyllen sand, klart vann og en pittoresk marina, tiltrekker den seg både lokale innbyggere og turister. Stranden har også et utvalg av barer og restauranter.


Vi tar gjerne i mot flere kommentarer om disse strendene og oss andre strender som burde være med i denne opplistingen. Send i så fall en mail til tom.martinsen@alicante-property.no

Søk etter boliger her: https://alicante-property.no/

Share

Tilsvarende boliger

WhatsApp