Kjøpe bungalow, leilighet, hus, villa i Torrevieja - bolig fra Alicante Property

Alicante Property

News

Torrevieja solrikt område for nordmenn som vil kjøpe bolig som bungalow, leilighet, hus eller villa

Hvorfor kjøper nordmenn leilighet og bungalow/hus i Torrevieja ?

I Torrevieja  finnes det alltid et meget stort tilbud av leiligheter, villaer, hus, rekkehus og bungalows, både nye og brukte. Det kan nok være en fordel å vite hva du ønsker av en bolig og hvor mye penger du kunne tenke deg å bruke, ellers kan leteprosessen bli lang på grunn av alle tilbud som finnes i dette området.

Torrevieja er kanskje den aller mest populære byen i Spania for nordmenn. Her finner vi nordmenn alt vi ønsker oss i et godt liv. Torrevieja ligger ved kysten med flere fantastiske strender. Torrevieja er en av byene i Europa med flest soldager, rundt 305. Torrevieja har ca. 82.000 innbyggere, mens kommunen har ca.120.000. Men på sommeren kan det være over 400.000 inkludert turister.

Byen og området har en meget god infrastruktur. I tillegg til klima og strender har Torrevieja også en svært godt utviklet matkultur med restauranter for alle typer ganer. Det finnes nesten ubegrenset antall restauranter, barer og puber. Man må jo heller ikke glemme de mange golfbanene som ligger i nærheten av byen, men dette krever et eget innlegg.

En ting som nok har gjort Torrevieja så populært er all vennskap som oppstår i et slikt miljø. Vi nordmenn lever på en annen måte i Spania enn vi gjør hjemme. Mange kjøper leilighet og hus her fordi man allerede kjenner andre venner som bor eller som ferierer fast i området. Man treffer oftere enn i Norge sine venner ute på restauranter, på stranda, på golfbanen eller hjemme hos hverandre på terrassen til koselige middager eller en drink. Selv om euroen har blitt dyrere, er det å spise og drikke ute fortsatt mye billigere enn i Norge.

Mer tid og et bedre uteklima gjør rett og slett at man møtes oftere utendørs. Når man i tillegg bor i nærheten av hverandre så gjør dette ting mye enklere enn hjemme. Med et stort nettverk av venner og bekjente i Torrevieja er det lett å velge dette, som det utvalgte stedet, når man skal kjøpe leilighet eller hus/bungalow i Spania. Området er stort så det finnes alltid flere nybygg-prosjekter når man ønsker å kjøpe, det være seg hus, villa, bungalow eller leilighet. Og brukt boliger finnes det mange av. Her kan du også lese litt mer om finansiering og investering.

I nærheten og i områdene rundt Torrevieja finnes det andre koselige mindre byer som vokser og utvikler seg, og som bygger nye boligkomplekser. Et eksempel på slike byer er:

Guardamar del Segura: 

Guardamar del Segura ligger rundt 10 kilometer nord for Torrevieja. Denne sjarmerende byen har vakre strender, sanddyner og en imponerende furuskog. Guardamar del Segura er kjent for sine brede sandstrender, turstier langs kysten og et flott utvalg av restauranter og butikker. Byen har også en pittoresk havn og en imponerende elv som renner gjennom den.

Orihuela:

Orihuela er en historisk by som ligger omtrent 25 kilometer inn i landet fra Torrevieja. Den har en fantastisk gotisk katedral og et sjarmerende historisk sentrum med brosteinsbelagte gater og vakre bygninger. Orihuela er også kjent for sin rike kulturarv og sin årlige påskeprosesjon, som tiltrekker seg besøkende fra nær og fjernt.

Rojales:

Rojales ligger omtrent 10 kilometer nordvest for Torrevieja. Denne koselige byen er omgitt av sitruslunder og har et landlig preg. Rojales er kjent for sine tradisjonelle grotter, kjent som Cuevas del Rodeo, som er omgjort til kunstgallerier og verksteder. Byen har også en flott elvepromenade og et populært marked som holdes hver torsdag.

Los Montesinos:

Los Montesinos er en liten by som ligger rundt 8 kilometer nordvest for Torrevieja. Byen har en rolig atmosfære og er omgitt av sitruslunder og saltvannslaguner. Los Montesinos tilbyr et utvalg av restauranter, kafeer og butikker. Byen er også kjent for sine fargerike gatefester og den årlige festivalen til ære for sin skytshelgen, Virgen del Pilar.

San Miguel de Salinas:

San Miguel de Salinas ligger omtrent 15 kilometer inn i landet fra Torrevieja. Denne pittoreske byen har en fantastisk beliggenhet på en ås med panoramautsikt over Middelhavet og saltsjøene. San Miguel de Salinas har en sjarmerende gamleby med smale gater og vakre hus i tradisjonell stil. Byen er også kjent for sin golfbane og utvalg av utendørsaktiviteter.

Pilar de la Horadada:

Pilar de la Horadada ligger sør for Torrevieja, nær grensen til Murcia-regionen. Denne sjarmerende byen har vakre strender, en imponerende kirke og en livlig bykjerne. Pilar de la Horadada er kjent for sin årlige sommerfestival og har et godt utvalg av restauranter som serverer deilige lokale retter.

Torre de la Horadada:

Torre de la Horadada er en kystby som ligger like sør for Pilar de la Horadada. Denne sjarmerende byen har vakre strender

Som sagt så finnes det nesten ubegrenset av restauranter og barer i Torrevieja. Her har vi listet opp noen populære restauranter.

Restaurante El Muelle:

El Muelle er en populær restaurant ved Paseo Vista Alegre i Torrevieja. Den tilbyr et variert utvalg av retter, inkludert sjømat, paella og lokale spesialiteter. Med en vakker beliggenhet ved havnen, kan gjestene nyte en flott utsikt mens de nyter maten. Nettsted: https://muellerestaurante.com/

Restaurante Barlovento:

Barlovento er en velkjent restaurant som ligger i sentrum av Torrevieja på Calle Ramón Gallud. Den serverer autentisk spansk mat og spesialiteter som tapas, paella og sjømat. Restauranten har en avslappet atmosfære og er populær blant både lokalbefolkningen og besøkende. Nettsted: https://restaurantebarlovento....

Restaurante Nautilus:

Nautilus er en elegant restaurant som tilbyr et bredt utvalg av gourmetretter og internasjonale smaker. Restauranten ligger på Calle Antonio Machado og har et moderne interiør og en terrasse med utsikt over havet. Den har et omfattende vinutvalg og er kjent for sin førsteklasses service. 

Restaurante El Mesón de la Costa:

El Mesón de la Costa er en koselig restaurant som ligger på Paseo Vista Alegre. Den spesialiserer seg på tradisjonelle spanske retter og har et bredt utvalg av kjøtt- og fiskeretter. Med sin avslappede atmosfære og flotte beliggenhet ved havnen, er dette et populært valg for både lunsj og middag. Nettsted: https://elmesondelacosta.com/

Restaurante El Puerto:

El Puerto er en familiedrevet restaurant som ligger på Calle Pedro Lorca. Den serverer autentisk spansk mat og fersk sjømat. Med sin varme atmosfære og vennlige service, er dette et flott sted å oppleve lokale smaker og retter. Nettsted: https://elpuerto.rest/

Restaurante El Pescador:

El Pescador er en sjømatrestaurant som ligger på Avenida de las Habaneras. Den er kjent for sitt utvalg av ferske fiskeretter og skalldyr. Restauranten har en avslappet atmosfære og vennlig betjening. Her kan gjestene nyte deilig sjømat tilberedt med lokal ekspertise. Nettsted: http://www.restauranteelpescador.es/

Restaurante Vela Beach:

Vela Beach er en trendy restaurant som ligger ved Paseo Juan Aparicio, med fantastisk utsikt over havet. Den tilbyr moderne middelhavsmat og en variert meny med salater. Nettsted: https://velabeachrestaurante.com/

Restaurante La Encina de la Plata:

La Encina de la Plata er en autentisk spansk restaurant som ligger på Calle Fotógrafo Darblade. Den serverer tradisjonelle retter med lokale ingredienser og har et bredt utvalg av kjøtt- og fiskeretter. Med sin koselige atmosfære og vennlige service er dette et flott sted å oppleve ekte spansk mat. Nettsted:  https://www.laencinarestaurante.com/

Restaurante Las Columnas:

Las Columnas er en populær tapasbar og restaurant som ligger på Calle María Parodi. Den har et bredt utvalg av autentiske spanske tapasretter, inkludert patatas bravas, jamón ibérico og albóndigas. Med sin livlige atmosfære og gode mat, tiltrekker den seg både lokalbefolkningen og besøkende. Nettsted: https://restaurantelascolumnas.makro.rest/?lang=en

Ristorante Pizzeria La Bella Lola:

La Bella Lola er en populær italiensk restaurant som ligger på Paseo Juan Aparicio. Denne restauranten er kjent for å servere autentisk italiensk mat, inkludert deilige pizzaer, pasta, salater og spesialiteter fra Italia. Med en avslappet atmosfære og en flott beliggenhet ved havet, er La Bella Lola et ideelt sted å nyte en smakfull italiensk matopplevelse. 

Torrevieja har også flere utrolige fine strender både i Torrevieja og rundt byen. Her er noen av dem.

Playa de La Mata:

Playa de La Mata er en av de største og mest populære strendene i området. Den ligger nord for Torrevieja og er kjent for sin fine sand, krystallklare vann og vakker natur. Stranden har gode fasiliteter, inkludert strandbarer, solsenger og parasoller. Det er også et område for vannsportaktiviteter som windsurfing og kitesurfing.

Playa del Cura:

Playa del Cura ligger i sentrum av Torrevieja og er en populær strand. Den har en bred sandstrand og roligere farvann, som gjør den ideell for familier med barn. Strandpromenaden langs Playa del Cura har mange restauranter, kafeer og butikker, og det er også et lekeområde for barn.

Playa de Los Locos:

Playa de Los Locos ligger også i sentrum av Torrevieja, men litt lenger nord for Playa del Cura. Denne stranden er kjent for sitt vakre landskap og fine sand. Den er populær blant både turister og lokalbefolkningen og har et godt utvalg av strandbarer og restauranter i nærheten.

Cala Ferris:

Cala Ferris er en naturskjønn strand som ligger sør for Torrevieja. Denne bortgjemte bukten har krystallklart vann og omgis av klipper og furutrær. Cala Ferris er mindre overfylt sammenlignet med de mer sentrale strendene og er ideell for de som ønsker litt fred og ro. Det er verdt å merke seg at det ikke er mange fasiliteter på denne stranden, så det er lurt å ta med mat og drikke.

Playa de Los Náufragos:

Playa de Los Náufragos er en annen populær strand i Torrevieja. Den ligger sør for sentrum og er kjent for sin fine sand og krystallklare vann. Stranden har gode fasiliteter, inkludert dusjer, toaletter og strandbarer. Det er også et område med vannsportaktiviteter som jet ski og padlebrett.

Dette er bare noen av de flotte strendene i nærheten av Torrevieja. Hver strand har sin egen sjarm og tiltrekker seg besøkende med forskjellige interesser. 

Søk etter boliger her: https://alicante-property.no/

Share

Tilsvarende boliger

WhatsApp