Bungalow i Alicante provinsen - Hva er en bungalow ?

Alicante Property

News

Hva er egentlig en bungalow ?

Hva er egentlig en bungalow ?

Det er ikke en enhetlig definisjon av ordet bungalow i Spania. Og begrepet har etter hvert fått en utvidet betydning. I Spania er det mange utbyggere og eiendomsmeglere som definerer begrepet bungalow litt utvidet, kanskje i mangel av et bedre begrep eller for at det klinger bra i salgsprospekter. Men en bungalow i er egentlig et mindre et etasjers hus eller rekkehus, muligens med en halvannen etasje. Men mange utbyggere og eiendomsmeglere definerer også hus og rekkehus med 2 etasjer som bungalow.

Den “engelske definisjonen” av bungalow er:

Enetasjes struktur: En bungalow i England er vanligvis en bolig med bare ett nivå. Dette betyr at alle hovedrommene, inkludert soverom, kjøkken og stue, er plassert på samme plan, uten noen andre boliger over eller under.

Horisontalt layout: Bungalowen har vanligvis et horisontalt og utstrakt design, med bred plassering av rommene. Dette gir beboerne enkel tilgang til alle hovedområder uten behov for trapper eller trinn.

Egen tomt: En bungalow kan være frittliggende, noe som betyr at den har sin egen tomt og ingen andre boliger er direkte koblet til den. Dette gir beboerne mer privatliv og uavhengighet.

Tilgjengelighet: På grunn av sin enetasjes struktur er bungalower populære blant eldre mennesker og de med begrenset mobilitet. De tilbyr enkel tilgang og unngår behovet for å klatre opp og ned trapper.

Romslighet: Bungalowene i England har ofte romslige rom og god plass til ulike funksjoner som stue, spisestue og kjøkken. De kan også ha hager eller utendørsområder rundt boligen.

Den “spanske definisjonen” av bungalow er:

I den spanske konteksten er begrepet "bungalow" ikke like vanlig som i noen andre land, som for eksempel England. I Spania blir en boligtype som likner på den engelske definisjonen ofte referert til som "casa adosada" eller "casa de una planta" i stedet for "bungalow". En typisk spansk "bungalow" kan ha følgende kjennetegn:

Enetasjes struktur: En spansk "bungalow" vil generelt sett være en enetasjes bolig, med alle hovedrommene på samme nivå. Dette betyr at det ikke er andre boliger over eller under. Ofte en del av et fellesskap: Spanske "bungalower" er vanligvis en del av et større boligkompleks eller fellesskap som kan inkludere flere enheter av samme type bolig. Disse enhetene kan være plassert ved siden av hverandre eller i en rekke.

Felles fasiliteter: "Bungalower" i Spania kan ha felles fasiliteter som hager, svømmebassenger, parkeringsplasser eller fellesarealer som er tilgjengelige for beboerne i komplekset.

Lav-vedlikehold: Spanske "bungalower" kan være designet med tanke på enkelhet og lavt vedlikehold, og er derfor populære blant de som ønsker en praktisk bolig eller en feriebolig.

Søk etter boliger her: https://alicante-property.no/

Bildegalleri

Share

WhatsApp