Santa Pola - leiligheter, hus, villa og bungalow i skjønn forening

Alicante Property

Alicante-nyheter om boliger, byer og opplevelser i Alicante-provinsen, Alicante nord og sør.

Santa Pola - leiligheter, hus, villa og bungalow i skjønn forening

Santa Pola - leiligheter, hus, villa og bungalow i skjønn forening

Santa Pola inkludert Gran Alacant er nok en av kystbyene i Alicante-provinsen med størst variasjon av boliger. Fra små rimelige leiligheter, luksusleiligheter, enetasjes bungalower til små og store hus og villaer. Santa Pola er et fantastisk sted for å finne seg sin neste bolig i Alicante.

Med sin unike kombinasjon av naturskjønnhet, kulturell rikdom og avslappet atmosfære, tiltrekker Santa Pola seg besøkende og tilreisende som ønsker å oppleve det genuine Spania på sitt beste. En av de mest slående egenskapene ved Santa Pola er dens fortryllende beliggenhet langs Middelhavet. Den endeløse horisonten av krystallklart vann og gyldne sandstrender gir et naturlig paradis som lokker både lokale og tilreisende til å nyte en avslappende kystlivsstil. I tillegg til den velkjente Levante-stranden, som tilbyr myk sand og sjøaktiviteter, kan Santa Pola også skilte med mange andre strender som tilfredsstiller ethvert ønske om avkobling og soling. Strendene ligger tett i tett.  Fiskehavnen, som er hjertet av Santa Pola, har en ekte autentisitet. Her finner man travle fiskemarkeder, fargerike båter og fersk fangst som fyller luften med duften av havet. Det er her man kan få smaken av ekte spansk matlaging, med deilig fersk sjømat som grunnlag for lokale delikatesser.

Livsstilen i Santa Pola

Livsstilen i Santa Pola er en perfekt kombinasjon av avslapning og aktivitet. Den rolige atmosfæren, bort fra støyen og stresset i storbyene, gir beboere og besøkende muligheten til å leve i øyeblikket og virkelig nyte livet. Her er det tid til å vandre langs strandpromenaden ved solnedgang, ta en kopp kaffe på en lokal kafé, eller rett og slett nyte naturen og roen. Den utendørs livsstilen er en av hovedattraksjonene i Santa Pola. Sykkelstier, fotturer langs klippene og vannaktiviteter som snorkling og dykking gir utallige muligheter for de som ønsker å være aktive. De som ønsker å ta det med ro, kan finne fred på en av de mange strendene, lyttende til bølgene som skvulper mot kysten.

Gran Alacant

Det er også greit å vite at Gran Alacant er en del av Santa Pola. Gran Alacant og byen Santa Pola er på en måte skilt med et fjell/klipper. Men det finnes en fantastisk strandvei mellom Santa Pola og Gran Alacant, som alle burde kjøre minst en gang. Total bor det litt over 36.000,- personer i Santa Pola, hvorav ca ⅓  bor i Gran Alacant.Les mer om Gran Alacant (og Arenales del Sol).

Sjørøverøya Tabarca

Rett utenfor Santa Pola ligger den fantastiske øya Tabarca. Det tar bare 20 til 30 minutter med båt fra Santa Pola avhengig av hva slags båt man tar. Tabarca er en skattekiste av historie og naturskjønnhet like utenfor Santa Pola. I hjertet av det krystallklare Middelhavet ligger denne skjulte perlen, som vekker nysgjerrigheten til reisende og eventyrlystne sjeler. Denne lille øya, med sin rike historie, frodige natur og imponerende landskap, er som et smaragdgrønt smykke som beriker opplevelsen av den allerede sjarmerende kystbyen Santa Pola. Med en natur og fascinerende historie, som en gang var tilholdsstedet for pirater tar pusten fra deg. Tabarca har en dypt forankret historie som går tilbake til det 18. århundre. Øya ble en gang brukt som en tilflukt for berber-pirater som herjet Middelhavet. Men i 1768 ble øya kolonisert av kong Karl III av Spania, som etablerte en bosetning for å beskytte kysten mot piratangrep. Den gamle befestningen og bymurene som står stolte i dag er vitnesbyrd om denne turbulente fortiden. Å utforske de smale gatene i den lille landsbyen, som ligger beskyttet bak murene, er som å ta et skritt tilbake i tid og oppleve historien på nært hold. Gastronomisk sett er Tabarca, som Santa Pola, kjent for sin ferske fisk og sjømat. De lokale restaurantene tilbyr deilig paella, ferske skalldyr og andre sjømatretter vil glede ganen til enhver matentusiast. Å smake på lokale spesialiteter mens man nyter den fantastiske utsikten over det azurblå havet, gir en helt spesiell opplevelse av øyas kultur.

Naturskjønnhet og friluftsliv på Tabarca

Selv om Tabarca er liten, mangler det ikke på naturskjønnhet og muligheter for utendørsaktiviteter. Det krystallklare vannet rundt øya er en lekeplass for vannsport-entusiaster. Dykking og snorkling gir muligheten til å utforske det undersjøiske livet og oppdage undervannsgrotter og skjulte skatter. Båtturen ut til Tabarca er også en svært koselig tur. Tar du de rette båtene så har de en glassbunn hvor du kan se det fantastiske livet i havet inne fra turistbåten. Øya er også hjemmet til Tabarca-marinemiljøet, et beskyttet marint reservat som gir et utrolig mangfold av sjøliv. Dette gjør øya til et paradis for natur- og dyreliv-interesserte, og det er et flott sted å utforske til fots. Stier krysser landskapet og gir fantastisk panoramautsikt over havet og det omkringliggende kystområdet, ofte med en deilig frisk bris.

Investering og boligmarkedet i Santa Pola

For de som ser etter en ny start eller en mulighet til å investere, kan Santa Pola også vise seg som en lukrativ mulighet. Eiendomsmarkedet i området tilbyr et bredt utvalg av alternativer, fra leiligheter og bungalower til sjarmerende hus og villaer. Og her finner du boliger med havutsikt og nærhet til natur og rekreasjonsområder. Hvis man tar med Gran Alacant så er boligmarkedet i Santa Pola svært mangfoldig. Her kan man finne mindre rimelige leiligheter eller større villaer/hus. Den kontinuerlige turiststrømmen betyr at det er potensial for å leie ut eiendommen som en feriebolig når man ikke bruker den selv, og det er det mange som gjør. Boligprisene i Santa Pola kan variere avhengig av faktorer som beliggenhet, størrelse og fasiliteter. Historisk sett har prisene i området vært relativt rimelige sammenlignet med andre spanske kystbyer, noe som kan gjøre det mer tilgjengelig for både lokale og utenlandske kjøpere. Alicante Property kan være en støttespiller når det gjelder finansiering også. Les mer om finansiering og investeringer.

Se alle våre boliger her: https://alicante-property.no/

Share

Tilsvarende boliger

WhatsApp