Kjøpe leilighet og hus i Alicante by hovedstaden i Alicante-provinsen er en god inves

Alicante Property

Alicante-nyheter om boliger, byer og opplevelser i Alicante-provinsen, Alicante nord og sør.

Kjøpe leilighet og hus i Alicante by hovedstaden i Alicante-provinsen. Alicante med en fantastisk havn

Kjøpe leilighet og hus i Alicante by, hovedstaden i Alicante-provinsen

Når man skal bestemme seg for å kjøpe leilighet eller hus i Alicante-provinsen, så er det første man gjør å bestemme seg for om man vil bo sentralt eller noe mer avsides. Som alltid er jo boligene dyrere jo mer sentralt man ønsker å bo og jo nærmere havet man ønsker å kjøpe bolig.

Alicante by er ikke bare den største byen i provinsen med ca. 340.000 fastboende innbyggere, men Alicante er også en havneby med fine strender liggende helt sentralt i byen og i tillegg har byen “sin egen” badeby - San Juan litt nord for sentrum av Alicante. Dette gjør at prisnivået ligger høyere enn hos de fleste andre steder i Alicante-provinsen. Alicante er for øyeblikket den 11. største byen i Spania, men en av de byene som vokser raskest. Alicante er en gammel by og ble grunnlagt 324 f.Kr. Byen har blitt styrt av både romere og maurere, så det finnes masse historie og kultur i denne byen. En voksende by i Spania som ligger ved havet og har det beste klimaet i både Spania og da Europa (Soldager, temperatur og klima) har selvfølgelig et stort potensial til å ha økende boligpriser. En investering i fast eiendom i Alicante by burde derfor være en ganske sikker investering, samt at utleiemulighetene er store i en slik by. Nå har til og med amerikanere begynt å interessere seg for denne spennende byen tett på Middelhavet. Mange av oss har nok en gang tenkt; hvorfor kjøpte jeg ikke bolig eller hytte der for 10-15 år siden, når de i etterkant kan se verdiøkningen ? Vi tror man vil tenke det samme om noen år om leilighet eller hus i Alicante by når du ser hvilken utgangspunkt Alicante har. 

Kort om Alicantes historie

Området rundt dagens Alicante har vært bebodd siden prehistorisk tid, med spor etter iberere og fønikere. Under romerriket var byen kjent som "Lucentum." Romerne bidro til byens utvikling, og det er fortsatt synlige romerske ruiner i dag, inkludert det arkeologiske området Tossal de Manises. Etter romernes fall ble området erobret av de mauriske styrkene på 700-tallet. I denne perioden blomstret byen under arabisk styre, og det var også da slottet Santa Bárbara ble bygget. Den mauriske innflytelsen er fortsatt synlig i arkitekturen og kulturen i Alicante. På 1200-tallet ble Alicante gjenerobret fra de mauriske herskerne av Alfonso X av Castilla. Dette markerte begynnelsen på den kristne gjeninntredelsen (Reconquista) av den iberiske halvøy. I senmiddelalderen og renessansen ble Alicante en viktig havneby og handelssenter. Byen opplevde også angrep fra sjørøvere, inkludert berberpirater. På 1700-tallet ble Alicante en del av Bourbon-monarkiet etter den spanske arvefølgekrigen. I løpet av det 19. århundre ble Alicante påvirket av industriell vekst, spesielt knyttet til havnen og handelen. På 1900-tallet gjennomgikk byen betydelig utvikling og modernisering. Alicante ble også et viktig turistmål, spesielt på 1960-tallet og fremover. Etter Franco-diktaturets slutt i 1975, gikk Spania inn i en periode med demokratisk gjenoppbygging. Alicante har siden blomstret som en moderne by med økonomisk vekst, turisme og kulturell utvikling. Alicante har bevart mange historiske bygninger og monumenter, inkludert slottet Santa Bárbara, katedralen de San Nicolás, og det sentrale torget Plaza de Luceros. Byen har også vært vert for internasjonale arrangementer som Volvo Ocean Race og har et blomstrende kulturliv. Alicantes rike historie har bidratt til å forme dens karakter, fra de gamle romerske ruinene til den mauriske arven og den moderne, livlige byen den er i dag. 

Strandlivet og sportsaktiviteter i Alicante

Strandlivet og sportsaktivitetene i Alicante by er sterkt påvirket av byens kystbeliggenhet og det behagelige Middelhavsklimaet. Alicante har flere flotte strender, inkludert Playa del Postiguet, som ligger i nærheten av byens sentrum. Disse strendene er populære blant både lokale innbyggere og turister, og de tilbyr et avslappende sted å nyte solen og Middelhavet. Men noen har også utendørs treningsmuligheter med treningsaparater. Mange strender har fasiliteter som solsenger, parasoller og strandbarer. I tillegg ligger “badebyen” San Juan, bare litt nord for Alicante sentrum. Middelhavet gir et flott miljø for ulike vannsportsaktiviteter. Du kan prøve deg på windsurfing, seiling, kajakkpadling eller paddleboarding. Det er også muligheter for dykking og snorkling, spesielt ved lokale dykkesteder. Alicante har en moderne marina hvor du kan se mange luksusbåter og seilbåter. Det er muligheter for å leie båter eller bli med på organiserte seilturer. Byen har også vært vert for Volvo Ocean Race, en prestisjetung havseilas som tiltrekker seg båtentusiaster fra hele verden. Man kan nyte en avslappet spasertur langs Alicantes vakre strandpromenader. Dette gir ikke bare flott utsikt over havet, men også tilgang til et utvalg av strandrestauranter og kafeer. Mange strender har også områder for strandvolleyball og strandfotball. Lokale arrangementer og turneringer kan avholdes, og det er en flott måte å engasjere seg i sport mens du nyter solen. Byen har også flere parker og grønne områder som gir muligheter for løping og sykling. Spesielt populært er kyststien Explanada de España, som er et yndet sted for løpere og turgåere. For de som liker golf, er det flere golfbaner i nærheten av Alicante. Disse banene tilbyr fantastiske utsikter og muligheter for å nyte denne populære sporten. Samlet sett gir Alicante et rikt utvalg av sportsaktiviteter, spesielt knyttet til havet. Uansett om du er interessert i å slappe av på stranden, prøve vannsport, eller delta i organiserte arrangementer, har Alicante noe å tilby for enhver smak.

Alicante har et rikt kulturliv

Alicante by har et rikt og variert kulturliv som appellerer til både lokalbefolkningen og besøkende. Alicante har flere teatre som er vert for et mangfoldig utvalg av forestillinger, inkludert teaterstykker, musikaler, danseshow og konserter. Teatro Principal er en av byens mest kjente teatre, og det er vert for et bredt spekter av forestillinger. Byen har et pulserende musikkmiljø med konserter og musikkfestivaler som dekker ulike sjangre. Mange barer og klubber tilbyr live musikk, og det er også utendørskonserter og festivaler som arrangeres i løpet av året. Alicante huser flere museer og kunstgallerier som gir innsikt i regionens kultur og historie. Museo Arqueológico de Alicante (MARQ) fokuserer på arkeologi, mens Museo de Bellas Artes Gravina viser frem kunstverk fra ulike perioder. Alicante er vertskap for filmfestivaler og har flere kinoer som viser et bredt utvalg av filmer, inkludert både lokale og internasjonale produksjoner. Det er også teatre som setter opp teaterforestillinger og forestillinger. Byen er vert for flere kulturelle arrangementer og festivaler gjennom året. Hogueras de San Juan, en feiring i juni med store bål, fyrverkeri og gatefester, er en av de mest kjente. Det er også karnevalet i februar, som bringer fargerike parader og festligheter til gatene. Alicante har litterære arrangementer som bokmesser og forfatterpresentasjoner. Biblioteker og litterære organisasjoner er også aktive i å fremme litteratur og leseglede. Byens gater er ofte prydet med vakre graffiti og gatekunstverk, noe som gir en unik atmosfære. Kunstnere fra Alicante og andre steder har bidratt til å skape et levende utendørskunstmiljø. Alicante har et rikt kulturliv som feirer mangfoldet i kunst, musikk, teater og litteratur. Lokale og internasjonale talenter trives, og besøkende har mange muligheter til å fordype seg i byens kreative atmosfære.

Matkultur er også kultur

Matkulturen i Alicante er rik og variert, og byen tilbyr en deilig blanding av sjømat, lokale retter og innflytelser fra det bredere middelhavskjøkkenet. Som i resten av regionen Valencia er ris en viktig ingrediens i Alicante. Paella, den berømte risretten, kommer i forskjellige varianter, inkludert paella de mariscos (sjømatpaella), paella de verduras (vegetarisk paella), og paella mixta (blandet paella med kjøtt og sjømat). I tillegg til paella kan du prøve andre risretter som arroz a banda og fideuà. Med sin beliggenhet ved Middelhavet har Alicante tilgang til fersk sjømat og fisk. Du kan nyte deilig grillet fisk, blekksprut, reker og andre sjømatretter. Sjømatmarkeder og fiskerihavner er flotte steder å utforske det lokale utvalget. Alicante byr på spesialiteter som "caldero," en tradisjonell fiskesuppe laget med forskjellige fiskeslag, poteter, paprika og safran. Den serveres ofte med "all i oli," en hvitløksmajones som følger med ferskt brød. Alicante er også kjent for produksjonen av turron, en tradisjonell spansk søtsak laget av mandel, honning og egg. Turron er spesielt populær under juletiden, men du kan finne det året rundt i byens konditorier. Lokale drikker inkluderer viner fra Alicante-regionen, kjent for sin høye kvalitet. Prøv den lokale vinen fra DOP Alicante, spesielt den søte muscatellen. Horchata, en forfriskende drikk laget av tigernøtter, er også en populær lokal favoritt. Alicante har et pulserende tapasmiljø. Mange barer og restauranter serverer et utvalg av småretter, kjent som "montaditos" eller "tapa." Dette gir deg muligheten til å smake på forskjellige smaker i en enkelt matopplevelse. Besøk markedene som Mercado Central for å oppleve lokale råvarer og produkter. Du vil finne ferske grønnsaker, frukt, ost, kjøtt og sjømat, og det er en utmerket måte å utforske det lokale kjøkkenet på. Matkulturen i Alicante reflekterer både byens kystbeliggenhet og den rike gastronomiske arven fra regionen Valencia. Utforsk de lokale restaurantene, tapasbarene og markedene for å få en smak av det autentiske Alicante-kjøkkenet.

Restauranter i Alicante by

Med en by som har en slik rik matkultur har selvfølgelig mange fantastiske restauranter. Restaurantlivet er selvfølgelig viktig for noen som har tenkt å kjøpe bolig for å bosette seg eller feriere i byen. Vi har derfor listet opp 10 restauranter som vi mener er et godt eksempel på kvaliteten på restaurantene til Alicante by. Det er svært mange gode restauranter i Alicante by. Ofte er det jo slik at når man kommer tilbake til en restaurant, som man har likt, så kan opplevelsen være forskjellig den neste gangen. Men vi vil bli overrasket om man ikke får en god opplevelse på noen av disse restaurantene. På flere av disse restaurantene må/bør man bestille bord i forkant, gjerne litt tid i forkant også. Hvis vi personlig skulle fortelle hvor vi har hatt de beste matopplevelsen så er det på restaurant Steki og Nou Manolin.

Dársena: En restaurant som spesialiserer seg på fersk sjømat og skaldyr. Dársena tilbyr en fantastisk utsikt over marinaen og Alicante-bukten. Prisnivå: Moderat. Beliggenhet: Paseo de Gomiz. https://darsena.com/

Nou Manolín: Kjent for sin autentiske middelhavsmat med en moderne vri. Spesialiteter inkluderer fisk- og skalldyrsretter samt tradisjonelle spanske retter. Prisnivå: Middels til høyt. Beliggenhet: sentrum, nær Plaza de los Luceros. https://grupogastronou.com/en/...

La Ereta: En restaurant med en fantastisk beliggenhet på fjellet Benacantil, like ved slottet Santa Barbara. La Ereta fokuserer på kreativ matlaging og innovative retter med lokale råvarer. Prisnivå: Høyt. Beliggenhet: Benacantil-fjellet. https://laereta.es/en/

El Portal: En moderne restaurant som serverer fusionmat med innflytelse fra det middelhavske og asiatiske kjøkkenet. Dette er i tillegg et populært innsted i byen ofte med egen DJ i bakgrunnen. Prisnivå: Moderat til høyt. Beliggenhet: Nær sentrum av byen ved Soho bar . https://www.elportaltaberna.es...

Monastrell: En anerkjent restaurant med fokus på middelhavsmat. Monastrell tilbyr en gourmetopplevelse med nøye utvalgte ingredienser og velsmakende retter. Prisnivå: Høyt. Beliggenhet: Nær havnen i Alicante. https://monastrell.com/

La Taberna del Gourmet: En tapasbar og restaurant kjent for sin høye matkvalitet. De serverer et bredt utvalg av tapas og småretter med ferske råvarer. Det kan med en gang virke som de ligger i en mørk bakgate, selv om det er nært sentrum. Første gang trodde vi at vi hadde kommet feil. Prisnivå: Varierende. https://latabernadelgourmet.co...

Piripi: En moderne restaurant med stilfull innredning og en omfattende meny som kombinerer tradisjonelle og innovative retter. Prisnivå: Moderat til høyt. Beliggenhet: Nær Plaza de Toros i Alicante. https://grupogastronou.com/en/...

Terre restaurant: Terre er en restaurant som fokuserer på moderne og bærekraftig spansk mat. De tilbyr innovative retter med bruk av lokale råvarer. Prisnivå: Varierende. Beliggenheten er sentral på Explanadaen. De har både ute og inne servering. Men atmosfæren inne gjør at mange foretrekker det. https://restauranteterre.com/

Steki Restaurant: Navnet Steki kan oversettes med møteplass. Dette er en Gresk/Mexicansk restaurant. Restauranten er ganske enkel, men matopplevelsen er utrolig. Steki er plassert litt inne i gamlebyen og kan være litt vanskelig å finne uten GPS. Maten er basert på det beste du kan få fra gresk og mexicansk matkultur. Vi har sjelden plitt så overrasket over smaksopplevelsen. Bestill gjerne dagens spesial. https://stekirestaurante.es/en...

Valencia Once: Restauranten ligger litt unna for "turist sentrum" av Alicante. Maten kommer fra middelhavsområdet og da spesielt spansk kjøkken. Sjømat er deres spesialitet, men de holder høy kvalitet på kjøtt i tillegg. De bytter ofte retter, så det er et sted man kan komme tilbake til å prøve nye ting. Dette er en flott restaurant med veldig god mat. https://valenciaonce.com

Som man forstår så har Alicante by nesten alt man kan ønske seg av en liten storby, og byen vokser fortsatt. En annen ting som folk setter veldig stor pris på er den korte togturen til storbyene Madrid (ca. 2 timer) og Valencia (ca. 1,5 time). Togstasjonen ligger midt i byen og er svært enkel og oversiktlig bruke. Flyplassen ligger bare 15 minutter unna, så det er kort vei inn til byen. Mange bruker også flyplassen for turer til andre steder i Europa.

Lenger ned på sidene ser dere boliger til salgs i Alicante.

Share

Tilsvarende boliger

WhatsApp