Calpe - En av Alicante-provinsens bolig-favoritter, villa/hus, leilighet, rekkehus

Alicante Property

Alicante-nyheter om boliger, byer og opplevelser i Alicante-provinsen, Alicante nord og sør.

Calpe - En av Alicante-provinsens bolig-favoritter. Det finnes mange prosjekter med forskjellige typer villa/hus, leilighet, rekkehus i Calpe-området

Calpe - En av Alicante-provinsens bolig-favoritter

Det å kjøpe bolig i Calpe og nord i Alicante-provinsen er spennende. Det finnes leiligheter- og boligkomplekser som ligger svært nær Middelhavet med fantastisk tilgang til strendene. Det ligger også flotte villaer/hus i fjellsiden med panoramautsikt utover Calpe, Middelhavet og Penon de Ifach. Blandingen av moderne leiligheter, rekkehus og villaer/hus gjør selve leteprosessen etter ny bolig til en litt utfordrende oppgave, når det er så mye bra å velge mellom.

Calpe ligger i en vakker del av Alicante-provinsen og Costa Blanca-regionen med fantastisk natur, inkludert den imponerende Ifach-klippen. Den naturlige skjønnheten i Calpe tiltrekker seg både lokale innbyggere og internasjonale boligkjøpere. Calpe har vakre strender, inkludert Arenal-Bol, som tiltrekker seg både soltilbedere og vannsportsentusiaster. Den lange kystlinjen gir mange muligheter for å nyte Middelhavet. Eiendomsmarkedet i Calpe har historisk sett vært stabilt og attraktivt. Det er et bredt utvalg av eiendommer tilgjengelig, inkludert leiligheter, rekkehus og villaer/hus, noe som gir variasjon for potensielle kjøpere, og dermed også interessenter på leiemarkedet. Calpe tiltrekker seg et internasjonalt publikum, spesielt fra europeiske land. Dette skaper et flerkulturelt samfunn, og lokale tjenester og fasiliteter er ofte tilrettelagt for internasjonale besøkende. Fiskehavnen i Calpe gir byen en autentisk atmosfære, og den er kjent for sitt travle fiskemarked. Lokale restauranter spesialiserer seg ofte på fersk sjømat, og dette tiltrekker seg matentusiaster.

Penon de Ifach

Ifach-klippen er et symbol for byen Calpe og er inkludert i byens våpenskjold. Den gir et karakteristisk preg til Calpes skyline og er en viktig del av byens identitet. Ifach-klippen, kjent som "Penyal d'Ifac" på spansk, er en imponerende kalksteinsklippe som stiger 332 meter over havet. Den er et naturskjønn og ikonisk landemerke i Calpe, Costa Blanca-regionen i Alicante, Spania. 

Ifach-klippen er den høyeste kalksteinsklippen i Middelhavet. Den skiller seg ut dramatisk fra det omkringliggende landskapet og er synlig fra langt avstand. Ifach-klippen er et offisielt naturreservat, og det er et viktig område for bevaring av flora og fauna. Klippen er hjemsted for forskjellige sjeldne plantearter, og det er også et viktig område for fugletitting. En populær aktivitet blant besøkende er å vandre opp til toppen av Ifach-klippen. Turen gir fantastisk panoramautsikt over Calpe, Middelhavet og det omkringliggende landskapet. Turen er moderat krevende, og gode sko anbefales. Det er funnet arkeologiske rester fra både romerske og fønikiske perioder i nærheten av Ifach-klippen, noe som gir klippen en historisk betydning. For de som er interessert i klatring og fjellklatring, tilbyr Ifach-klippen utfordrende ruter og muligheter for å utforske klippens vertikale vegger.

Calpes beliggenhet i Alicante-provinsen

Calpe ligger i Alicante-provinsen, som er en del av den autonome regionen Valencia, sørøst i Spania. Calpe ligger ved Middelhavskysten og har en lang kystlinje som gir fantastisk utsikt over havet. Denne plasseringen gjør byen til et populært reisemål for både boligkjøpere og de som ønsker ferie med sol, sjø og strandopplevelser. Calpe er omtrent 67 kilometer nordøst for Alicante by og ca. 130 kilometer fra Valencia by. Den er også rundt 24 kilometer nordvest for Altea/Benidorm og omtrent 20 kilometer sørvest for Denia. Den sentrale beliggenheten gjør det enkelt å utforske andre deler av Alicante-provinsen og Costa Blanca-området. Byen har god tilknytning til hovedveiene, inkludert motorveiene AP-7 og N-332, noe som gjør det enkelt å reise til og fra Calpe med bil. Alicante internasjonale flyplass ligger omtrent en times kjøretur unna. Calpe er omgitt av vakre naturområder, inkludert fjellene og skogområdene rundt Ifach-klippen. Dette gir innbyggerne og besøkende muligheten til å utforske naturen, fjellturer og delta i andre utendørsaktiviteter.

Share

Tilsvarende boliger

WhatsApp