Villajoyosa - fargerike hus og leiligheter gir kystbyen en kreativt bolig-miljø

Alicante Property

Alicante-nyheter om boliger, byer og opplevelser i Alicante-provinsen, Alicante nord og sør.

Villajoyosa - fargerike hus og leiligheter gir kystbyen en kreativt bolig-miljø. Man kan finne leiligheter fra de lavere prisklassene til luksus-boliger

Fargerike hus og leiligheter i Villajoyosa gir kystbyen et kreativt bolig-miljø.

I dag bygges det mange nye boliger i Villajoyosa. Kystbyen Villajoyosa ligger mellom Alicante by og Benidorm. Flere av de nybygde boligene er leiligheter, enten tett på strendene og eller med sjøutsikt over Middelhavet. Det er et stort spenn i prisklassene, så du kan finne leiligheter fra de lavere prisklassene til luksus-boliger. Boligene som bygges i dag er selvfølgelig ikke like fargerike som i gamle dager
Fargerike hus/leiligheter

De fargerike husene i Villajoyosa har en historie som går tilbake til flere århundrer. Tradisjonen med å male husene i livlige farger er knyttet til byens sjøfartshistorie og fiskekultur. En av de mest aksepterte teoriene bak fargene på husene er knyttet til fiskernes behov. Fiskerne i Villajoyosa ønsket å gjøre hjemmene sine tydelig synlige fra sjøen, slik at de kunne identifisere hvor de skulle legge til etter fisking. De fargerike husene fungerte som navigasjonsmerker, og sjømennene kunne bruke fargene til å veilede dem tilbake til land. De fargerike husene skulle hjelpe fiskerne med å identifisere sitt eget hjem blant de tett sammenknyttede boligområdene. En annen teori er at de sterke fargene på husene kunne ha fungert som en avskrekkende faktor for sjørøvere. Det antas at sjørøvere kanskje unngikk å nærme seg byer som virket sterkt befolket og godt forsvart.

Matkultur i Villajoyosa

Villajoyosa har en rik matkultur, og den lokale gastronomien reflekterer både Middelhavets innflytelse og de tradisjonelle spanske smakene. Det finnes selvfølgelig en rekke veldig gode restauranter i byen og langs strendene i Villajoyosa. Som kystby og fiskelandsby er Villajoyosa kjent for sin ferske sjømat. Fiskehavnen spiller en viktig rolle, og du vil finne restauranter som serverer de ferskeste fangstene. Du får all type fisk på restaurantene. Spesielt populært er sjømatretter som skalldyr, grillet fisk, blekksprut og mange forskjellige paellas med fisk og skalldyr. Villajoyosa er kjent som "sjokoladebyen," og sjokoladeproduksjon er en viktig del av matkulturen. Du kan nyte lokale sjokoladevarianter som desserter, praliner og andre sjokoladedelikatesser. Besøkende bør ikke gå glipp av muligheten til å smake på de lokale sjokoladeproduktene. Som i resten av Spania, kan du i Villajoyosa også prøve tradisjonelle spanske retter. Dette inkluderer tapas, patatas bravas, gazpacho (kald tomatsuppe), og pulpo a la gallega (blekksprut tilberedt på galicisk vis). 

Villajoyosa sine strender

Playa Centro er hovedstranden i Villajoyosa og ligger ved siden av byens sentrum. Playa Centro har fin, gylden sand og klart vann. Den er godt vedlikeholdt og tilbyr et bredt utvalg av tjenester, inkludert solsenger, parasoller, barer og restauranter. Denne stranden er ideell for familier og de som ønsker en livlig atmosfære.

Playa Paraiso er en vakker strand med finkornet sand og rolig vann. Den ligger sør for sentrum og er mindre overfylt enn hovedstranden, noe som gjør den perfekt for de som søker litt mer ro. Playa Paraiso er omgitt av klipper og grønne åser, og det er en flott strand for avslapning.

Playa Bol Nou stranden ligger nord for sentrum og har et naturskjønt miljø med krystallklart vann. Playa Bol Nou er mindre overfylt enn hovedstranden, og den har vakre omgivelser med klipper og åser. Dette er en strand for de som ønsker en mer avsidesliggende opplevelse.

Cala de la Caleta er en liten, sjarmerende bukt med klart vann og en avslappet atmosfære. Cala de la Caleta ligger nord for sentrum og er tilgjengelig via en pittoresk strandpromenade. Denne bukten er populær blant lokalbefolkningen og gir et rolig alternativ til de større strendene.

Playa Torres stranden ligger sør for Playa Centro og er kjent for sin fine sand og rolige farvann. Playa Torres er godt vedlikeholdt og har fasiliteter som dusjer, solsenger og parasoller. Den er populær blant både lokale og turister.

De fleste av Villajoyosas strender tilbyr fasiliteter som strandpromenader, strandbarer (chiringuitos), og vannsportaktiviteter. Uansett hvilken strand du velger, vil du sannsynligvis nyte det klare Middelhavet og den behagelige atmosfæren.

Sjokoladebyen Villajoyosa

Villajoyosa har en historie med sjokoladeproduksjon som strekker seg tilbake til det 19. århundre. Byen er hjemsted for flere tradisjonsrike sjokoladefabrikker som har spilt en viktig rolle i å etablere byens rykte som et sjokolade produksjonssted. Valor er en av de mest anerkjente sjokoladeprodusentene i Spania, og selskapet har dype røtter i Villajoyosa. De har vært i sjokoladebransjen i over 130 år og er kjent for sin høye kvalitet og tradisjonelle tilnærming til sjokoladeproduksjon. Valor tilbyr et bredt utvalg av sjokoladeprodukter, inkludert sjokoladetabletter, praliner, sjokoladedekte nøtter og mer. Selskapet har også et sjokolademuseum i Villajoyosa, kalt "Museo del Chocolate Valor," hvor besøkende kan lære mer om sjokoladeproduksjonens historie og prosesser. Clavileño og Serra er andre sjokoladeprodusent med base i Villajoyosa. De tilbyr et variert utvalg av sjokoladeprodukter, og selv om de kanskje ikke er like kjent som Valor på internasjonalt nivå, har de en tilstedeværelse i regionen og er verdt å utforske for de som er interessert i lokale sjokoladesmaker. Dette gir også restaurantene i Villajoyosa et meget godt utgangspunkt når de skal sette sammen menyer på sjokloadedesserter. Kystbyen er et meget godt valg når du vurderer hvor i Alicante-provinsen du skal kjøpe bolig.

Share

Tilsvarende boliger

WhatsApp