Jávea/Xábia, et av de “beste” boligområdene i Alicante-provinsen ?

Alicante Property

Alicante-nyheter om boliger, byer og opplevelser i Alicante-provinsen, Alicante nord og sør.

Jávea/Xábia har både boligområder med sentrumsnære leiligheter, og urbanisasjoner som man må regne som mer luksuriøse områder hvor man finner store hus og fincas. Nord i Alicante-provinsen holder gjerne et høyere prisnivå generelt enn sør i provinsen. Har

Jávea/Xábia, et av de “beste” boligområdene i Alicante-provinsen ?

Jávea/Xábia har både boligområder med sentrumsnære leiligheter, og urbanisasjoner som man må regne som mer luksuriøse områder hvor man finner store hus og fincas. Nord i Alicante-provinsen holder gjerne et høyere prisnivå generelt enn sør i provinsen. Har man litt ekstra budsjett til bolig så kan vi anbefale å lete i dette området.

Jàvea eller Xábia som det heter på valenciansk ligger nord i Alicante-provinsen. Mange synes den sentrale bynære stranden er blant de aller beste i Alicante-provinsen. Stranden ligger som en bukt og ofte med stille og rolig vann, som gir aktivitetsmuligheter selv for de litt forsiktige. Kvalitetsrestaurantene ligger på rekke og rad rett ved den fine sandstranden. Det er faktisk litt vanskelig å velge mellom alle disse gode restaurantene helt sentralt i Jàvea/Xábia. Det er veldig lett når man kommer til byen å bli fascinert over den sentrale delen av byen og dens fine restauranter og barer langs sjøen. Men byen har også noen utrolig fine urbanisasjoner utenfor bysentrum som El Tosalet, Costa Nova, Balcon al Mar og La Cala. I disse områdene ligger det ofte mange luksusboliger med store eiendommer.eller med fantastisk utsikt fra fjellknauser. Noen av områdene ble i mange år regnet som de mest prestisjeområdene i Nord-Spania. Og når man kjører litt i områdene så forstår man hvorfor. Man må ikke ned til sentrum av Jàvea/Xábia for å treffe på gode restauranter, barer, butikker og andre servicefunksjoner. Det finnes det mange steder, men det er heller ikke langt ned til sentrum. Noen av disse  urbanisasjonene ligger opp på fjelltopper med utrolig utsikt over Middelhavet. 

Playa de Granadella 

Man må absolutt ikke ned til sentrum for å finne fine strender. Det finnes flere fantastiske små strender og bukter langs havet. Den mest kjente er Playa de Granadella, som er kåret til Alicante-provinsen beste strand. Her er det en utrolig atmosfære og et fantastisk rent og klart stille vann. Selvfølgelig er det mulig for sportsaktiviteter også. Vær klar over at det er steingrunn så greit å huske badesko.  Hvis man har budsjetter til et mer luksuriøst område, så ta en kikk i dette området. Uansett så kan det være hyggelig å ta en kjøretur i dette området. 

Share

Tilsvarende boliger

WhatsApp