Elche mer enn en palmeby - leiligheter/rekkehus i byen, finca/villa/hus på landet, ek

Alicante Property

Alicante-nyheter om boliger, byer og opplevelser i Alicante-provinsen, Alicante nord og sør.

Elche mer enn en palmeby - leiligheter/rekkehus i byen, finca/villa/hus på landet, eksklusive strand-boliger. Alle typer boliger i mange forskjellige prisklasser finner man i Elche nær by, land eller vann. Nær flyplassen i provinsen som ligger i Elche.

Elche mer enn en palmeby - by, land og vann

“Palmebyen” Elche/Elx er ikke bare Alicante-provinsens nest største by med nesten 250.000 mennesker. Det er et område i Alicante-provinsen som inneholder både et stort bysentrum, et enormt landområde som ligger mellom byen og Middelhavet, samt det fantastiske strandområdet rundt Los Arenales del Sol.

Selv om flyplassen i provinsen faktisk ligger i Elche så er det svært mange turister som bare kjører videre sørover til Torrevieja og byene rundt, og nordover mot Alicante og byene i nærheten av Benidorm. Elche er vel stedet i provinsen med størst variasjoner av forskjellige boligområder. Sentrum består av leiligheter, rekkehus og boligblokker, “landsbygda” består av Fincaer, villaer og hus, mange av disse har store hager eller landområder. Her finner man også store tomter det ikke er bygget på, og et stort utbud av forskjellige typer palmeskog. Det er mye jordbruk og business som er knyttet til salg av trær, dyrking av alle sorter frukt og grønnsaker og produksjon av olivenolje. Uten GPS er det fort gjort å kjøre seg litt bort her.  Los Arenales med strendene Carabassi Beach og Arenales-stranden, som er blant de beste på hele Costa Blanca-kysten, er faktisk en del av Elche. I tillegg til fastboende så er det mange spanjoler fra innlandet som har ferieboliger her. Området har både luksusleiligheter og vanlige leiligheter. Og nesten alle boligblokkene ligger nær stranden.

Utforsk Elche/Elx

Elche er vel for mange mest kjent som palmebyen, produksjon- og salg av sko og jord- og skogbruk. Dette gjorde byen velstående, men utflytting av skoproduksjon til Kina gjorde at man ser litt færre dyre biler i dag. Selve bykjernen har et myldrende liv og i Elche finner man et hav av meget gode restauranter både i sentrum og områdene i utkanten. Sammenlignet med restaurantene i Alicante by, får man ofte samme kvalitet til en lavere pris. Byen har også Alicante-provinsens beste fotball- og håndballag som er med å kjempe i de øverste divisjonene. Fotballaget går nok litt opp og ned mellom La Liga og Segunda Division. Men nå er det besluttet å bygge et helt nytt stadion i Elche, som i dag tar 36.000 tilskuere så kanskje det vil gjøre noe med resultatene også. Skal man til Elche må man nesten ta seg tur til borgen, Katedralen og til Palmelunden (El Palmeral de Elche - ligger på UNESCOs verdensarvliste) som brukes til turer, trening og til og med felles yoga. Palmelunden ligger tett på både boligområder og restauranter og shoppingmuligheter. Felles undergrunnsparkering er bare 50 meter fra Palmelunden og borgen. Vi føler at Elche er litt glemt av mange turister og beboere utenfor Elche. Vi anbefaler å ta seg en tur.

Bildegalleri

Share

Tilsvarende boliger

WhatsApp