Besøk Tabarca - Europas siste sjørøverøy - en av Alicante provinsens største turistat

Alicante Property

Alicante-nyheter om boliger, byer og opplevelser i Alicante-provinsen, Alicante nord og sør.

Tabarca er Spanias minst befolkede øya med kun mellom 50 og 75 faste innbyggere. Det finnes utrolig mange spennende ting å utforske på denne lille øye - en av Alicante provinsen største turisatraksjon. En naturskjønn øy med mange strender og bukter for å

Besøk Tabarca - Europas siste sjørøverøy - en av Alicante største turistattraksjoner

Tabarca er Spanias minst befolkede øy, med bare mellom 50 og 75 fastboende. Det er mye spennende å utforske på denne lille øya. En naturskjønn øy med et rikt dyreliv og med mange strender og bukter å gjemme seg bort for en liten stund. Restauranter med fantastisk fisk og skalldyr.

«Piratøya» Tabarca

Rett utenfor Santa Pola ligger den fantastiske øya Tabarca. Det tar bare 20 til 30 minutter med båt fra Santa Pola avhengig av hvilken type båt du tar. Det er også båter fra Alicante og Torrevieja . Da tar det naturligvis litt lenger tid. Men båtturen er veldig hyggelig i seg selv. Tabarca er en skattekiste av historie og naturlig skjønnhet like utenfor Santa Pola. I hjertet av det krystallklare Middelhavet ligger denne skjulte perlen, som vekker nysgjerrigheten til reisende og eventyrlystne sjeler. Med en natur og en fascinerende historie, som en gang var tilholdssted for pirater, vil det ta pusten fra deg. Tabarca har en dypt forankret historie som går tilbake til 1700-tallet. Øya ble en gang brukt som tilfluktssted for berberpirater som herjet i Middelhavet. Men i 1768 ble øya kolonisert av kong Charles III av Spania, som etablerte en bosetning for å beskytte kysten mot piratangrep. De gamle festningsverkene og bymurene som står stolt i dag er vitnesbyrd om denne turbulente fortiden. Å utforske de trange gatene i den lille landsbyen, som ligger beskyttet bak murene, er som å ta et skritt tilbake i tid og oppleve historien på nært hold. Gastronomisk er Tabarca, i likhet med Santa Pola, kjent for sin ferske fisk og sjømat. De lokale restaurantene tilbyr deilig paella, ferske skalldyr og andre sjømatretter som vil glede ganen til enhver matentusiast. Å smake på lokale spesialiteter mens du nyter den fantastiske utsikten over det asurblå havet gir en helt spesiell opplevelse av øyas kultur. Mange båter slår seg ned utenfor øya, både utleiebåter og folks egne båter. Restaurantene har egne båter som kan hente deg fra den private båten eller fra fastlandet i Santa Pola om du vil spise på restaurantene.

Naturlig skjønnhet og friluftsliv på Tabarca

Selv om Tabarca er liten, mangler den ikke naturlig skjønnhet og muligheter for utendørsaktiviteter. Det krystallklare vannet rundt øya er en lekeplass for vannsportentusiaster. Dykking og snorkling gir muligheten til å utforske livet under vann og oppdage undervannsgrotter og skjulte skatter. Båtturen ut til Tabarca er også en veldig hyggelig tur. Tar du de riktige båtene har de en glassbunn hvor du kan se det fantastiske livet i sjøen fra innsiden av turistbåten. Øya er også hjemsted for det marine miljøet Tabarca, et beskyttet marinereservat som gir et utrolig mangfold av marint liv. Dette gjør øya til et paradis for natur- og dyrelivsentusiaster, og det er et flott sted å utforske til fots. Det tar ca 1 time å gå rundt hele øya, litt avhengig av hvilken hastighet man ønsker. Stier går på kryss og tvers av landskapet og gir fantastisk panoramautsikt over havet og kystområdet rundt, ofte med en deilig frisk bris. I de mange små buktene ser man ofte folk som vil være litt romantisk alene. Og det er mange små steder for dette i Tabarca. Denne øya bør besøkes hvis du ikke allerede har gjort det.

Bildegalleri

Share

Tilsvarende boliger

WhatsApp